Jen stručné ohlédnutí za včerejším 21. srpnem (22.8.2019)


Žijeme v údajné demokracii a jedním z práv demokracie je právo na svobodný projev.
Jsem zvědavá, zda se dožiji toho, že se veřejnost dozví, jak to skutečně bylo s tzv. sametovou revolucí.
Vždyť ti, kteří žili před ní a po ní, teď musí jen nevěřícně kroutit hlavou.
Pozvolna, ale v posledních letech čím dál tím rychleji docházím k názoru, že tvz. sametová revoluce byla majstrštyk komunistů ve jménu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Byl to takový 68. po třiceti letech, jen okolnosti byly příznivější, hlavně ten fakt, že komunisti pod tíhou tehdejších okolností jen hledali možnost, jak nepřijít k úhoně. A cena? Podělit se o moc. A povedlo se. Je všeobecně známo, že jestli neměli nic proti některé osobě z druhé strany, byl to V. Havel. Dnes se o tom moc nemluví, ale on byl posledním presidentem socialistického Československa, jeho premiér byl vlivný komunista a za jeho působení, no musela bych hodně přemýšlet, kdo z komunistů byl potrestán. 
A navenek vše působilo jako revoluce, ale komu ve skutečnosti zůstala moc rozhodovat?
No podívejme se jen, kdo dnes je v čele státu a s čí podporou vládne kabinet.
Jestli někde existuje peklo, tak si čeští komunističtí pohlaváři připíjejí každého 17.listopadu stalíčnoj, jak to tady u nás v Čechách zmákli.
To je ten fakt, proč já si připomínám 17. listopad jako 17. listopad 1939, jako skutečný den odporu proti totalitě.  A ne 17.11.1989, kdy dnes vlastně nevíme, kdo byl vítězem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky