Negrova Hlava
Nesmět jíst čokoládu, pro člověka, který k ní má
kladný, dokonce vztah láskyplný, to musí být peklo. Už jenom proto kolik náladu
povznášejících receptů existuje. Tento recept mám od máti, která ho má od mé babičky a už tenkrát byl na ušmudlaném a
lety pomačkaném papíru, ale proč si tuto
slaďoučkou lahůdku nepřipomenout.
Co tedy potřebujeme? Nejdříve velký plech. Nemá cenu, patlat
se malou dávkou, když jde o takovou dobrotu!
Další postup je následující:
8 žloutků + 8 lžic cukru utřít + přidat citrónovou šťávu
mouku podle potřeby, trochu vody a sníh z bílků
peci na plechu
utřít máslo s cukrem moučkovým, přidat uvařený
krupicový krém, promíchat a na piškot namazat
2 šlehačky ušlehat s moučkou na krém, nazdobit, vršek
polít čokoládovou polevou (rozpustit čokoládu s trochou másla) a dát
vychladit.
Potom jen nakrájet, usadit se a vychutnávat.
Komentáře
Okomentovat