Co si tak o tom myslet?

 


Nejméně tři týdny mám nutkání vyjádřit se k různým absurdním událostem vypuštěných do světa, které však z pohledu osob nebo institucí, jež jsou jejich autory, vypadají pravděpodobně v pořádku.

Vybrala jsem tři, u kterých by celým právem měla zaznít věta: „je to hnus velebnosti!“

Začnu odlehčeně. Vrátím se na EURO ve fotbale.  My v na našem malém českém fotbalovém hřišti jásáme, jak jsme konečně odstavili soudruha náčelníka.  Ale proti pánům z FIFA je to asi jen břídil. I když ti alespoň dopřáli některým hráčům nalétat stovky ba tisíce kilometrů, jen je divné některé týmy až tak tolik nalétat nemusely…. No, ještě že to nebylo mistrovství světa.

 Navíc se zdá, že na EURO měly premiéru některá nová pravidla, jako oslňování brankaře lasem, či, a to je opravdu majstrštyk, dva míče ve hře.  Fotbalový bůh se jednou naštěstí díval a Angličani po právu prohráli, protože z pozice sudího bylo vše v pořádku.

Druhá poznámka patří též k fotbalu. Angličané a jejich rasismus. Tak nějak nabývám dojmu, kdo tady je vlastně rasista, protože osočit Italy, že mají v týmu málo černých hráčů!!!???.  Kvituji poznámku jednoho z komentářů: Jak to, že v Burkina Faso jsou jen černí hráči? Není to náhodou též rasismus ?!😊

Tomu se musí člověk jen trpce smát, i když je to i děsivé, protože tady už vůbec nejde o sport.

Co je však neuvěřitelné je to, a vím, že jsem o tom už psala, jak nás v listopadu 89 soudruzi převezli, čímž se vracím na českou politickou scénu.

Konkrétně mám na mysli článek zveřejněný na https://www.forum24.cz/vojtecha-filipa-strasne-rozcilil-navrh-snizit-duchody-papalasum-z-ksc/ pod názvem Vojtěcha Filipa strašně rozčílil návrh snížit důchody papalášům z KSČ.

Není ničím jiným než výsměchem lidem, kteří buď sami nebo jejich blízcí byli komunisty perzekuováni.

A jeho tvrzení, že se ublíží slušným lidem je stejné, jako bychom měli uvěřit, že i mezi nacisty byli slušné lidé, což by mělo být naprosto nepřípustné.

Radost mi neudělal ani článek https://zpravy.magazinplus.cz/domaci/2430-babis-ve-volbach-muze-uspet-cesku-chybi-konzervativni-pravice-shoduji-se-experti.html, který velmi pravdivě popisuje situaci konzervativního pravicového voliče.

 Ale vidíme, snad se něco změní, snad se zázraky nedějí jen v pohádkách.

 

 

 

Komentáře

  1. A už i Němci:
    https://www.sport.cz/fotbal/ostatni/clanek/2563103-skandalni-zaver-nemecti-fotbaliste-opustili-hriste-jen-nedorozumeni-haji-se-souper.html#section-artcl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby byl svět v pořádku,měli Němci podle pravidel prohrát zápas měl být ukončen. Ale to asi sponzoři nechtěli, nejde o sport, ale o zboží,a Němci jsou prodejnější.

      Vymazat
  2. "Ale uvidíme, snad se něco změní, snad se zázraky nedějí jen v pohádkách." -> no, když vidím názory některých komentujících na internetových fórech, tak mám pocit, že zázračné studánky v Čechách vyschly.

    OdpovědětVymazat
  3. U nás máme konzervativní levicové voliče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, jejich kryplovitost byla vidět, ještě před vnikem KSČ,coby levicových anarchistů, viz včerejší pořad o Mariánském sloupu na Staroměstském náměstí.

      Vymazat
  4. O fotbal se nezajímám a o politice na blogu psát nechci. Přeji příjemné letní dny. ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Tolerance názorů ostatních je základem sravně fungující společnosti. Též přeji příjemné léto😊

    OdpovědětVymazat
  6. Mě už docela rozčiluje, že se za rasistické považuje i to, že někteří fotbalisté si odmítají před utkáním pokleknout. My jsme tady žádné černé otroky neměli, tak ať nás s těmi s odpuštěním negry neotravují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poklekávají ti, kteří jsou pravděpodobně rasisti, mně, když jde o kvalitní hru, je jedno, kdo hraje a trvám na tom, že politika do sportu nepatří.

      Vymazat
    2. Někdo poklekává, někdo zaklekává...

      Vymazat
  7. Dnes už bohužel bývá tolik věcí překrucováno za rasismus, že normální člověk si jen klepe na čelo. A k těm komunistům, k tomu snad nemá ani smysl se vyjadřovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to přesně tak, a je smutné, že se neřeší opravdu zásadní věci.

      Vymazat
  8. Jak ty píšeš, tak já mám těch křížků sedumdesát, takže něco pamatuji a může použít srovnvací analýzu. Takž poklekám a hluboce se omlouvám, ale nemůžu jinak: " Svět se v kravskou piču obrací."

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky