Politika do sportu nepatří - fotbal už není hra

 


 Politika do sportu nepatří. Věta, která se pomalu ztrácí v propadlišti „dějin“. Ba naopak, při pozorování sportovního dění jako by se zdálo, že už nejde o to, jak dobrý jste sportovec, ale jak se dovedete ideově, lze říci i politicky, přizpůsobit.  

Tato věta zní možná zatím směšně, ale já jako člověk, který žil v době totality (naštěstí už skomírající, a tudíž jen seznámen s její největší zrůdností prostřednictvím předků a historických fakt), se nemohu stále více zbavit skutečnosti, že pod rouškou demokracie, se snaží ovládnout náš život nová totalita. Jen zatím nemá jméno, jen se zatím skrývá pod rádoby sociálně spravedlivými gesty a stejně jako každá totalitní ideologie začíná tím, že se pomalu prožírá na důležité a vlivné pozice, přičemž nezapomíná na manipulaci mass.

Bohužel tato hydra, která zatím zastrašuje tím, že jestli si nemyslíš to, co my, končíš, je čím dál tím hlasitější.  A hodnoty, které mají odpovídat přirozenému lidskému bytí, jsou zašlapávány, a nové totalitní myšlenky a představy mají při projednávání „spravedlnosti“ přednost.

Moje trpkost, a pocit zvedání žaludku vyvrcholilo při už tolikrát propraném zápase Rangers - Slávie.

Nevhodné výrazy na hřiště určitě nepatří, ale moc dobře všichni víme, že si nadávají obě strany. Ovšem ta, která prohraje, se velmi často uchyluje k poškození vítěze. Pravděpodobně nejen v Čechách platí, že úspěch se neodpouští.

Je pro mě naprosto nepřijatelné a „nezkousnutelné“, že na hřišti docházelo k úmyslným likvidačním zákrokům, které mohli hráče zmrzačit a ukončit jejich kariéru, to, že najednou není kamerový záznam a je napadnut hráč a že to není  ten nejdůležitější fakt, proč by měli všichni ječet a vřískat a volat po potrestání, ale že největší důraz se klade na  domáhání se trestu za „politickou nekorektnost“.

 Mě je totiž úplně jedno, co si hráči mezi sebou řeknou, to si mají vyřídit sami nebo má zasáhnou trenér či klub.

Já chci, aby divák nebyl svědkem násilí a agresivity a abych se nemusela děsit toho, že jakýkoliv hráč je po brutálním úmyslném zákroku odnesen z hřiště na lehátku, je volána záchranka a rodina trne, co bude.

Mám asi nesplnitelné přání, a to návrat do doby, kdy se fotbal hrál pro fotbal.

 

 

Komentáře

  1. Velice mne zklamal Gerrard. Měl jsem ho za gentlemana.
    A navíc mne vadí, že se nectí presumce neviny: Kúdela je vinen předem, i když je to tvrzení proti tvrzení.
    A hrozné je i vyjádření finské fotbalové reprezentace - "Stojíme za Kamarou, protože je to fajn kluk" (viz https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-evropske-pohary-evropska-liga/393486/finska-tricka-na-podporu-kamary-stojime-za-glenem-je-pohodovy-kluk.html)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, jako by presumce neviny přestala existovat, jsi vinen a hotovo, tak jsme rozhodli. Největší vinu nesou rozhodčí, vůbec takový herní masakr neměli dopustit, a co se Gerrarda týká, je to zklamání, jako by zapomněl na to, jak se choval v Arsenalu. Kúdelu spíš lituju, v lize patří všeobecně k slušným hráčům, zápas musel být hnus, když se tak vytočil a zareagoval.

      Vymazat
  2. Víc se mi líbí hokej, tam shodí rukavice, pobijou se, oba jsou vyloučeni a je po ptákách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si ho užívej, protože klid je tam proto, že když se podíváš na hráče, rozhodně neřeší rasizmus....zatím...než si toho někdo lidskoprávní všimne a bude prosazovat rasovou vyváženost i na úkor kvality.

      Vymazat
  3. Přesně tak, i kdyby Kúdela řekl, že ten černoch je opice (a dokázat to nemohou), není to nic proti těm likvidačním faulům.
    S tou korektností, BLM, genderovým šílenstvím, ..., spějeme jen k nové totalitě.

    OdpovědětVymazat
  4. Průšvih je, že přichází ze západu, kterému jsme záviděli svobodu v době totality😞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to potvrzuje i dnešní zpráva na netu - cituji:
      Na stranickém sjezdu před delegáty v rozhovoru s Wernerem Grafem (41), šéfem zemské organizace, na jeho otázku, čím chtěla být v dětství, podle listu Berliner Zeitung spontánně a rozesmátá odvětila: „Indiánskou náčelnicí.“ Okamžitě sklidila nevoli a výtky ve víře kovanějších spolustraníků. Vytýkali jí, že toto označení si severoameričtí domorodci sami nezvolili a že se nepovažují za indiány, ale příslušníky jednotlivých kmenů – Apačů, Siouxů, Čejenů a dalších.
      Věta tudíž měla znít „Náčelnicí kmene domorodých Američanů“ či „Náčelnicí kmene původních obyvatel Severní Ameriky“.

      Vymazat
    2. Před chvílí jsem to četla a měli bychom být tedy obezřetní, neboť by mám Němci mohli vytýkat, že oni si naše pojmenování nezvolili a že tedy nejsou Němci ale Deutschen.

      Vymazat
  5. Pěkně napsáno. Politika ani násilí do sportu nepatří. Fotbal nelseduji, neboť na něj mám už roky negativní názor kvůli chování některých hráčů, kteří ze sebe dělají hvězdy a jsou neuvěřitelně přepláceni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda je,že krása tohota sportu se vytrácí, penězům, které se tu točí,a bohužel se do toho skutecně plete politika, je tu potenciál na ovládání a manipulaci a to průšvih.

      Vymazat
  6. Asi každý, kdo jen trošku sleduje dění, musel nasát toto jako informaci, po které si udělal nějaký názor.
    Předpokládám, že pokud by se jednalo o okresní přebor, Pepík Hnátek by to srovnal.
    Sport se nám všeobecně přehodil na kolej, na které je obrovský prostor pro peníze a politikaření.
    Třeba by bylo fajn začít od kořenů, od fair play a od podstaty, že nás to musí těšit, bavit a naplňovat.
    Alespoň takhle nás to jako malý holky učila naše náčelnice ve Slavoji Střekov.

    OdpovědětVymazat
  7. Bylo by zajímavé vědět, jak by se někteří top hrači tvářili, když by na měli mluvit o fair hře bez toho, co jim je nakukáno, že mají říci.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak mne dnes zklamal i Dalglish - cituji -
    „Kamara tvrdí, že mu Kúdela řekl, že je zas.aná opice. Není divu, že to Kamaru šokovalo a vyvolalo prudkou reakci jeho i dalších hráčů Rangers. Nemám důvod Kamarovi nevěřit, osobně ho sice neznám, ale působí na mě jako slušný člověk. "
    Působí jak slušný člověk, takže nelže. To však zatím dokázali jen dva lidé - Julda Fučík a Mirek Dušín.

    OdpovědětVymazat
  9. Něco ve smyslu,byli jsme tam všichni,ale já tam nebyl.😊(hotel Praha).
    Ale nepustit Kúdelu do Walesu s tak chabou výmluvou, je jako se přiznat😣

    OdpovědětVymazat
  10. Já hraju kopanou také! Ne pro peníze, nýbrž pro hru!

    OdpovědětVymazat
  11. Další hnus je jak se to rozmazává:

    Aamer Anwar Kamarovo vyjádření rozhlasové stanici talkSPORT. "Když hraju, beru to tak, že reprezentuji svou rodinu a všechny malé černé kluky, kteří sní, že budou jednou hrát za svůj tým. Takže Kúdela se nepokusil ponížit jenom mě, ale i mou matku a mou rodinu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
  12. Všechny černé???!! a není to rasizmus, neměl by podporovat všechny kluky bez rozdílu rasy, kteří chtějí hrát za svůj tým?? Ta kauza už je směšná, a aférka s Chorvaty jen potvrdila, kdo má rasistické myšlení.
    Naopak po dlouhé době chválím vystoupení Čechů ve Walesu. Fotbal stejně jako každý sport má být apolitický, protože " Na všech životech záleží" ne, jen na černých!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky