Přátelství, která nikdo netuší......

Podivná přátelství byla, jsou a budou. O některých tak lidé mluví z důvodů, které jsou viditelná, protože ti, jež spojuje, jsou například rozdílní v každém směru. A tak se okolí ptá, jak je možné, že se vůbec takové protiklady mohou spolu přátelit? Co zatím asi je? A vymýšlí další podklady pro zlomyslné pomluvy.
Ale ne všechna podivná přátelství vidíme, protože existují přátelství, o kterých nikdo nemá ani trochu tušení….
Ti, kterých se to týká, nedávají své přátelství na odiv, nechlubí se tím, nestojí o to, a přesto se jedná o přátelství, která nemá běžný smrtelník šanci nerozbít.
Jsou to přátelství, které spojuje tajemství…Tajemství, jež je nezničitelným poutem a o kterém raději nikdo ze zúčastněných nemluví.
Jsou tři. Malé hezké slušné dívenky, později hezké mladé dívky. V roce X z ničeho nic všechny odešly. Ale stejně je to táhlo domů, a proto se vrátily i s rodinami.
Jsou opět tři. Pěkné zralé ženy. Okolí je vnímá jako charakterní zásadové osobnosti. Nikdo netuší, jak černá je polovina duše každé z nich. Nikdo?!..... Vždycky se někdo dívá nebo poslouchá……
Jsou dva. Jeden tuší temnou stránku těchto přítelkyň, tuší i to, čeho jsou schopny, a proto mlčí. Druhý přemýšlí, jak vydělat na tom, co viděl. A vůbec nemá ani tu nejmenší představu o tom, jak silné a temné je přátelství těchto žen a rovněž odhodlání chránit jedna druhou… Jsou totiž nejen přítelkyně, ale jsou i pokrevně spřízněné……a krev….to není voda…..

Komentáře

Oblíbené příspěvky