Blažený pocit fotbalové matky



Celý život žijete mezi fotbalisty, celý život chodíte na jejich zápasy…ale jen do jedné chvíle. Do chvíle, kdy vám jednoho z miláčků zraní, kdy čekáte, jestli přežije.

Po čase vám sice ostatní chtějí vnuknou myšlenku: prosím tě, nebuď měkká! Ale vy při pohledu na dítě na hřišti při jakékoli kolizi cítíte slabost a chce se vám zvracet, a proto uděláte rázný konec. I kdyby měl kdokoli sebevětší kecy, pošlete ho do prde*e, a počkáte na zprávu, že zápas skončil ok, a pustíte si záznam.

Týká se to i různých turnajů v době vánoční. Podporuji, ale nedívám se, nechávám si vypravovat (někdy jde i o různé verze, takže jako bych byla na třech různých turnajích).

Ovšem ten poslední…. Jako matka se tetelím.

Starší syn si sestavoval tým. Chyběli dva hráči. On potřeboval hráčů pět. Nezbývalo nic jiného než oslovit mladšího bratra a…a otce!  Sice se pojmenovali MácaTeam, ale po prvním zápase, plném zarputilosti, boje a urputnosti jeden ze soupeřů pronesl, že si ho pamatuje (myslel manžela), a že hrát proti němu, je horší než hrát proti Řepkovi. Hlasatel se to nějak domákl a v rozhlase  se začalo ozývat:

 ,,K dalšímu zápasu nastupuje MácaTeam, alias Řepka a jeho děti.

Turnaj probíhal v tomto sledu (záznam z mobilu): 

Ahoj, po základní skupině máme 5 x výhra, 4x remíza, 1x prohra, Budeme hrát semifinále. J.J. si hned v 2. utkání udělal achilovku, je v nemocnici, čekáme, až se ozve."

,,Takže to táhnete jen ve čtyřech, to je masakr, tak hodně štěstí!"

,,Semi výhra 3-1, finále 0-0 a výhra na penalty 2-1!"

,,Úžasné, cíl splněn. Zasloužíte si to!!!"
                                                                            

,,J.J. natržená achilovka a sval, Alespoň nemusí na operaci. Já a Junior nevíme, kdy se vrátíme, ale Mladšímu přijede Líbemedchen, jede domů a vrátí se pro nás."

,,Ok, alespoň tak. Pohár už má místo, aby si ho každý všiml."

A o tom to je, chlapci a manžel jsou šťastni, já spokojená, protože vím, jak si otec skoro ve svých padesáti toužil zahrát s chlapci, a dnes navíc i vyhráli. A  n-e-z-r-a-n-i-l-i  se !!!

Ano, o tom ten život má být, o splněných snech, touhách a přáních. A když se to povede ještě na Vánoce…..

Přeji Všem, aby se jim splnila přání, jestli jsou malá či velká, ist egal, důležité je, aby se splnila.

A proto PF 2022!!! 

Komentáře

  1. Tak gratuluji Mácatýmu ke slavnému vítězství.
    Doufám, že´s jim připravila slavnostní večeři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě ne, oni se totiž jako slušní lidé vrátili až druhý den za světla, skončili u strýce a pokračovali v pánské jízdě😊

      Vymazat
    2. Obcas koukam v okolnich obcich na zapasy okresniho preboru..a maji neco do sebe, vidi se tam situace, ktere v 1.lize nenastanou...

      Vymazat
    3. To se stává, že se pozápasová tisková konference protáhne...

      Vymazat
    4. Přesně tak, ale to se týká snad všech pánských spolků, když se něco povede, na čas se zapomíná😊

      Vymazat
  2. Takový pohár je ideální vánoční dárek a "vydělali" si na něj sami. Do dalšího roku přeji mnoho dalších a bez zranění. Srovnání s Řepkou mě pobavilo. Snad to bylo jen ve fotbalovém umu a říznosti :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No snad ano, i když oba kluci s radostí na otce naprášili, že dostal červenou, prý ale za " kecy", že ten faul nebyl😊
      Děkuji za přaní

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky