Výročí, která by měla být připomínána kvůli svým zločinům proti svým národům - 1921 (16.5.)

 


 Kdo z občanů si vzpomene, že dnes je výročí založení politické strany, která na svém národu napáchala takové zločiny, které jsou v mnohem horší, než zločiny páchané na obyvatelích této země, jinými. Jsou o to horší, protože byly spáchány v době míru a na vlastním obyvatelstvu.

Dnešní den totiž připadá na 100.výročí KSČ.

Marxistické odnože sociální demokracie, která se odtrhla a   16. 5. 1921 založila novou levicovou stranu – KSČ.

Pokud bych měla objektivně pokračovat, je nutné podotknout, že  levicově extrémistickou komunistickou stranou pod taktovkou sovětských bolševiků se stala až o něco později, přesně, s převzetím moci ve straně Klementem  Gottwaldem  na V. sjezdu v 1929.

To že byli vyloučeni nepohodlní členové strany a projevem 21. prosince 1929 v poslanecké sněmovně Národního shromáždění, kdy Gottwald otevřeně prozradil cíle své strany, mělo to být pro nás varováním, že půjde o lidi, schopné čehokoliv. Koneckonců komunisté zpočátku podporovali i Sudetské Němce, než Kominterna nařídila opak.

Říkáte konečně, že jsme pod komandem Moskvy a že si tam chodíme pro rozum. Vy jste pod komandem Živnobanky, Petschka, Weimanna, Preise, vy jste pod komandem Společnosti národů, to jest společnosti imperialistických dravců, a vy si chodíte pro rozum k Petschkům, Weimannum, Rotschildům a Preisům, abyste se naučili vydírat pracující lid ještě lépe než dosud. A my jsme stranou československého proletariátu a naším nejvyšším štábem je skutečně Moskva. A my se chodíme do Moskvy učit, víte co? My se od ruských bolševiků do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutit krk. A vy víte, že ruští bolševici jsou v tom mistry… Přejde vás smích! 
Toto jeho prohlášení se beze zbytku naplnilo o 20 let později.

Puč v 1948, 50.léta, roky 68 a 69, normalizace, a konečně majstrštik v listopadu 1989. Upřímně musím říci, že dodnes nejsem ještě schopna přijít na to, jak to s národem soudruzi skouleli. I když opět prvním varováním nám měla být slova prezidenta Havla, že postavit komunisty mimo zákon by bylo nedemokratické.

A tak jsme se dočkali takového socialistisko - kapitalstického paskvilu. Soudruzi zůstali u svých korýtek a dovolili za to pár věcí, po kterých jsme toužili a je neohrozili, neboť po nich toužili i oni.

Dnes se často setkávám s názorem, že za komunistů bylo lépe, ale proč nikoho nenapadne, že 40 let se tady devalvovaly morální hodnoty a ty právě způsobují ten mylný dojem a názory na tuto snad  nejtemnější dobu našich dějin, která by měla být připomínána, aby budoucí generace už nic takového nepřipustily.

 

 

Komentáře

  1. Nedávno jsem četl pěkný komentář, kde píší, že komunisté úplně vyhráli až dnes, ne však ti bolševici Gottwaldova střihu, ale normalizační komunisti, kteří po r. 1989 odložili legitimace a dnes jsou ve všech důležitých funkcích - Babiš, Dlouhý (šéf Hospodářské komory), Zima (rektor UK), Rusnok (kandidát KSČ, guvernér Národní banky), Filip (soudce Ústavního soudu), Bek (kandidát KSČ, senátor a bývalý rektor Masarykovy univerzity), ..., a k nim je třeba připočítat normalizační lidovce (Kalousek) a socialisty (Paroubek, Zaorálek).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, za tu dobu v 60.letech už byla u kormidla " vypěstovaná" další generace, to jme si byli sice rovni, ale někteří si byli rovnější a jejich nákupy na západě....

      Vymazat
  2. Krédo socialismu bylo:
    "Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu."
    A ono to přetrvalo, není tedy divu, že lidé nenamítají nic proti amorálnímu jednání jedinců (jež zmínil Miloš výše).


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pouze tresty za rozkrádání soc majetku, když tě chytli, byli mnohdy docela tvrdé.

      Vymazat
  3. Jo, tak na to jsem zapomněla, že je tomu už 100 let! Jenže když napíšeme A, musíme dodat taky to B. Psal se rok 1921 a jaké to bylo? Kdo z běžných lidí si to pamatuje ze školy? Byly 3 roky po 1. světové válce, vlastně ani ne, dva a půl roku a také doba po rozpadu Rakousko - Uherska, na některých místech v nové republice se bojovalo, viz např. sedmidenní válka na Těšínsku. Ale i jinde. Byly tam oběti a problémů, jaké republika měla ve 20. letech, bylo plno. Kdo ale o tom píše? Mnohé to ani nezajímá, myslím. A rok 1929, který je dál uveden? Proč asi KSČ získávala podporu - vždyť byla světová hospodářská krize, vrcholila v 1933 a to se zrovna v Německu dostává Hitler k moci. Mohu pokračovat dál, ale je třeba vidět i to pozadí, na němž se to vše vyvíjelo. Jsem ráda, že to na blogu máš, naši historii bychom si měli připomínat a také se o to snažím. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O B bych mohla také napsat, nechci ani nemohu zpochybňovat situaci po Velké válce, kdy tíživá soc a hosp situace hnala lidi do náručí extremní levice nebo extrémní pravice. Ta doba byla krutá a vlastně jejim jednim důsledkem byla i 2.sv.válka

      Vymazat
  4. Vůbec jsem netušila, že na dnešek připadá takové výročí. Komunistický režim byl v mnohém opravdu hrůzný. Osobně jsem ho nezažila, ale nedávno jsem viděla dokument o Miladě Horákové, to byl opravdu hodně smutný příběh...

    OdpovědětVymazat
  5. Bohužel se lidstvo nepoučilo a zadělává si na další totalitu, která rozhodně nepřichází z východu :(

    OdpovědětVymazat
  6. Ono postaví komunisty mimo zákon by nepomohlo, neboť ti chytří kariéristé že strany už vystoupili..,Zůstali tam ti, kteří se na živobytí vydělávali ideologii ve vedení a nostalgici dole.,

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky