Bylinky -stránka ?

             
Letos stojím před rozhodnutí, které díky různým okolnostem oddaluji pár let, a to, jak se pohnout s pěstováním bylinek? Dopředu nebo zůstat na stejném místě?  Tak nějak cítím, že by krok nebo krůček byl potřeba. Protože když se mě někdo zeptá, čím se zabývám, odpovím, pěstuji byliny. V poslední době se mi dostává odpovědi: A máte stránky?. Odpověď: Ne.

A tak přemýšlím o jednoduchých informativních stránkách. A také se ptám, co bych na nich měla mít, aby to nebyla směs všeho a ničeho, ale jasně dané to, co očekává zájemce.

Předem děkuji každému za jakoukoliv připomínku.


 

Komentáře

  1. Specifikuj byliny blíže, jsou to léčivky nebo na vaření?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Tak se zkus inspirovat, např. https://bylik.cz/
      mi přijde přehledný. Asi bys na plánovaných stránkách udělat sekci "gurmánskou" a "léčivou" a "obecnou - popis bylinek" s možností vyhledávání podle jména byliby (latinského, českého, v nářečí....)

      Vymazat
    3. Většina bylin které pěstujeme, se dá použít jak v kuchyni tak jako léčivky. I když se ozývají zákazníci s dotazem se jen na léčivky.

      Vymazat
    4. Díky za indspiraci, takovou nějakou představu bych měla: stručnou, jasnou, přehlednou. Uvidím, co z toho nakonec bude😊

      Vymazat
  2. No dal bych šalvěj, různé druhy máty, oregano, saturejku hoskouou, tymián, santolinu, smil italský (ten na zimu prikryt) To se nám alespoň osvědčuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych se ti trefila do vkusu, kromě santoliny, kterou pěstujeme pod jménem olivová nať, míváme všechno. Santolina by měla vydržet v našich podminkách až -17, tak jsem zvědavá, jak na jaře obrazí.

      Vymazat
  3. Já asi nejsem pravý na rady v tomto oboru, když poznám jen hluchavku, ale myslím, že by na stránce mohly být popisy, k čemu byliny slouží, jaké mají účinky, jak se suší, vyluhují a hlavně fotografie, včetně detailů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za odpověď, snad do 2,tří týdnů budu mít stránky připravené.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky