Velikonoce ve jménu fotbalu

 

Můj dědeček vždycky pravil, že máme být vděční za to, že jako křesťani žijeme v Čechách a téhle době, protože by nás upálili jako heretiky. Protože máme rádi Vánoce, což je pro nás symbol narození a Velikonoce máme až na druhém místě, protože kdo by chtěl oslavovat smrt?

Navíc jsme již několikátou generaci postiženi tím, že jednak začíná sezóna, a to je čas, kdy se musí co nejvíce vydělat, abychom měli ty krásné Vánoce a jednak je fotbalová sezóna a přes to taky nejede vlak. To je ten důvod, pro jsou pro nás Velikonoce= fotbal, jestli je to turnaj, přátelák nebo mistrák, je to jedno.

Poslední roky je to snazší, chlapci jsou samostatné jednotky a svou drahou matku už nepotřebují. Co potřebují…je nakrmit je.

„Budou Velikonoce, jak máte kdo jak fotbal?“

„Mami, teď ne, je Liga mistrů.“

„Znovu, teď mám náladu se s vámi bavit o tom, kdy, kdo máte fotbal a co kdo chcete uvařit…

Jinak vařím podle sebe, a tak bude studená, mazanec, max nádivka.“

„Počkej, počkej, já hraju v neděli, přijedu v pondělí, dal bych si lasaně.“

„Já v sobotu, to bys mohla udělat… mohla by být frankfurtská polévka.“

„Já v pátek, dal bych si guláš.“

„No, vidíte chlapci, ani to nebolelo. Takže: V pátek guláš, dančí, večer upeču mazance.

V sobotu polévka.

 V neděli upeču nádivku plus uzená polévka.

Pondělí lasaně plus salát.“

No, pak že se nedomluvíme. Občas je to těžké, tři z Marsu a jedna z Venuše, ale nakonec to jde.

Konec Velikonoc… kosatky jsou nakrmené, spokojené, ani jeden neprohrál. Lednice vypadá, že jsme ji právě koupili. 

A takhle my si trávíme Velikonoce.  Já v kuchyni a na zahradě, chlapci na fotbale. Alles in Ordung, by řekla moje Oma (babička). Všichni spokojeni.

dančím gulášem člově nikdy nezarmoutí


nezbytné ingredience do mazanců

frankfurtská polévka


    uzený buček- chuťově neskutečný                           samozřejmě čerstvé kopřivy (ještě že jsou 
                                                                                               Velikonoce jen jednou za rok

                                                                                   konečná verze nádivky

 zbytek uzeného bučku s cibulkou                                   uzená polévka s vejcem

konečně lasaně...konečně konec Velikonoc

Komentáře

  1. U nás před velikonoční příprava jídelníčku vypadá takto. Nic neslavim,na jídlo mě je jedno co bude, dečka stejně nepřijdou. V ledničce se octnou vejce ve větším množství okamžitě jak se zjistí, že je tam kus uzeného,zapékací klobásy a droždí
    Následuje otázka,zda se chystám upéct Šoldru - kynuté slané těsto zaděláne uzeným vývarem a v něm zapečené uzené a klobása. Tak to už je jiná, hned je veselo 🥰

    OdpovědětVymazat
  2. Fotbalových zápasů a turnajů jsme si s našimi dvěma syny užili víc než dost. Ale nejen je, stejně tak i tréninky a závody v plavání. A plavání teď máme s vnučkami :).

    OdpovědětVymazat
  3. Na Velikonoce jsme byli jen s manželem, žádné velké přípravy nebyly, ale nádivka s uzeným být prostě musí. Kopřiv je na zahradě dost, teď si budu vařit kopřivový čaj, čistí krev a nejlepší je právě z těch jarních. Evi, zvládla jsi ty chlapi bravurně, pá 😊👍

    OdpovědětVymazat
  4. To je krásně napsáno 🙂 A z fotek jsem dostala regulérní chutě 😃

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadada to fantasticky. Kolik je synum a budou i recepty? :D

    OdpovědětVymazat
  6. Synci jsou už chlapi, mají své životy, ale k matce a otci se vrací jako hladoví toulaví psi:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky