Když se vám nechce vařit a máte na něco chuť.


Když jste doma konečně sami, nikdo není doma, je čas na nějakou „prasárničku“, která vás stojí minimum času, a přesto ve vás probudí veškeré chuťové buňky a naladí vás na celý zbytek dne. (No….tohle platí v případě, že vám váš zrakový horizont nenaruší nějaký blb či blbka! )

Ale vycházejme z toho, že je krásný víkendový den a na obzoru ani mráček, ani nechtěná individua.

Tak co si po běhu dáme za mňamku?

Vnitřek lednice mě neuspokojil, ale, ale!? Já mám vlastně v pracovně naložený hermelín!!! (v pracovně z toho důvodu, že mi ho tam nikdo, ale nikdo nesežere!)

A tak se sekretáře beru sklenici s hermelínem a sušenými rajčaty, vcházím do kuchyně, otvírám sklenici, připravím si porci s chlebem a místo ranního čaje, zapíjím dobře vychlazeným.

Ach to je slast, nádherný začátek dne. A tak to má být! :)

Komentáře

  1. Nakládaný hermelín je vskutku pochoutka.
    Obzvlášť, když si ho člověk sám s láskou nakládá, dbaje dobrých poměrů přidávaných ingrediencí. Je to alchymie.
    Srovnatelná s přípravou utopenců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je to pravda, vychytat vlastní recept na hermelín i utopence, chtělo několik pokusů :)

      Vymazat
  2. Mňam, ten musel být,tak nevím zda bude naše lednička obstát v konkurenci. Jdu se kouknout, ale jo utopenci to jistí 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady nejde o konkurenci 😊, tyhle domácí mňamky to mají jako bramborový salát. Co rodina, to jiný recept.”A tak to ma byť”😂

      Vymazat
    2. Nevim proč, ale ten anonym jsem já😂

      Vymazat
  3. Já bych možná i chtěl vařil, kdybych to uměl, mým maximem je ukrojit chleba a uvařit čaj/kávu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý umí něco, hlavně když chutná.A uvaření čaje či kávy, nebo ukrojený krajíc, když je s nákloností, chutná výtečně:)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  4. Hermelín miluji, ale zásadně syrový či smažený. Ten olej přidaný k jeho vlastní sádelnatosti je na mě už trochu moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborná je i hermelínová pomazánka na křupavé toustíky😉

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky