Když se vám nechce vařit a máte na něco chuť.
Když jste doma konečně sami, nikdo není doma, je čas na nějakou „prasárničku“, která vás stojí minimum času, a přesto ve vás probudí veškeré chuťové buňky a naladí vás na celý zbytek dne. (No….tohle platí v případě, že vám váš zrakový horizont nenaruší nějaký blb či blbka! )
Ale vycházejme z toho, že je krásný víkendový den a na
obzoru ani mráček, ani nechtěná individua.
Tak co si po běhu dáme za mňamku?
Vnitřek lednice mě neuspokojil, ale, ale!? Já mám vlastně v pracovně
naložený hermelín!!! (v pracovně z toho důvodu, že mi ho tam nikdo,
ale nikdo nesežere!)
A tak se sekretáře beru sklenici s hermelínem a sušenými
rajčaty, vcházím do kuchyně, otvírám sklenici, připravím si porci s chlebem
a místo ranního čaje, zapíjím dobře vychlazeným.
Ach to je slast, nádherný začátek dne. A tak to má být! :)
Nakládaný hermelín je vskutku pochoutka.
OdpovědětVymazatObzvlášť, když si ho člověk sám s láskou nakládá, dbaje dobrých poměrů přidávaných ingrediencí. Je to alchymie.
Srovnatelná s přípravou utopenců.
Jj, je to pravda, vychytat vlastní recept na hermelín i utopence, chtělo několik pokusů :)
VymazatMňam, ten musel být,tak nevím zda bude naše lednička obstát v konkurenci. Jdu se kouknout, ale jo utopenci to jistí 👍
OdpovědětVymazatTady nejde o konkurenci 😊, tyhle domácí mňamky to mají jako bramborový salát. Co rodina, to jiný recept.”A tak to ma byť”😂
VymazatNevim proč, ale ten anonym jsem já😂
VymazatJá bych možná i chtěl vařil, kdybych to uměl, mým maximem je ukrojit chleba a uvařit čaj/kávu.
OdpovědětVymazatKaždý umí něco, hlavně když chutná.A uvaření čaje či kávy, nebo ukrojený krajíc, když je s nákloností, chutná výtečně:)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
VymazatHermelín miluji, ale zásadně syrový či smažený. Ten olej přidaný k jeho vlastní sádelnatosti je na mě už trochu moc.
OdpovědětVymazatVýborná je i hermelínová pomazánka na křupavé toustíky😉
Vymazat