Štědrý večer nastal….

 Štědrý večer nastal….

 Ale co mu předchází? Každá famílie má své zvyky. Je to sice krásné, horší však je čí že se budou dodržovat 😊 přeji Vám, abyste se drželi těch, které máte rádi.

Dívám se z okna… a … a vidím jak najíždějí… v dobách mého pradědečka by to byly kočáry, a dobách mých auta ( musím ubrat, začínám být nostalgická)

Ach, Vánoce, Vánoce přicházejí…. šťastné a veselé… líbání se objímání se, a hurá do domu. Nošení jídla, pití, rámusu….. Sedím a pozoruji a dochází mi, že se ze mě stála matka rodu, to znamená, minimálně navštěvuji a maximálně jsem navštěvována.  Jak říkají naši přátelé aus Österreich: machst du nichts.

A tak se těším z toho, že jsou všichni zdrávi a spokojeni! 

Všem krásné Vánoce přeje

Cihelna


 

                                                                                      Bez bylinného aperitivu by to nebylo ono :)

 

 

Komentáře

  1. Čtrnáctý pramen karlovarský je nejléčivější.
    Pohodové svátky tobě i tvým milým přináležejícím jakož i super vstup do roku Švestky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem čekal, že ty mainstriemová media zahrají nějaké pravé české koledy, ale ani náhodou!!! Takže už definitivně nejsme slované, ale anglosasové!!!

      Vymazat
    2. Není nad dobře uskladněné byliny v tekutém stavu :)

      Vymazat
    3. Já mainstreamová média na Vánoce moc neposlouchám. Koneckonců Vánoce mají být o klidu a pohodě :)

      Vymazat
  2. My už jsme včera absolvovali pár návštěv a dnes nás jich pár ještě čeká :) Přeji příjemné prožití vánočních svátků ♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též přeji poklidné navštěvování, mám osobní zkušenosti, jak se dobrá víra na návštěvě zvrtne v divočinu. :D

      Vymazat
  3. U nás jsme si zvykli Štědrý den slavit o den dříve s rodinou syna a u mé matky a dalších příbuzných zase 26.12. nebo i po Vánocích. 24.12. máme jen pro sebe.
    Ale to "dopředné" slavení asi není jen náš nápad, protože nejrůznějších krabic v kontejnerech se objevilo značné množství už 23.

    Přeji veselého Silvestra a vše nejlepší v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  4. Každá rodina si vánoční svátky slaví podle svého, a to je dobře. Někdo má rád velké sešlosti, někomu stačí jen pár nejbližších a tak to má být. Důležité je, aby všichni byli spokojení, v pohodě a klidu 😉 Do nového roku přeji jen to dobré a hlavně zdraví, zdraví a zase zdraví 😉😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dodatečně děkuji za komentář a dodatečně přeji do 23 vše nej !

      Vymazat
  5. V každé rodině jsou nějaké zvyky. Nejkrásnější je, že jsme všichni zdraví a spolu. I když letos po vánocích, kdy začalo období návštěv jsme skončili 28.12., kdy měla dcera narozeniny, ale celá rodina omarodila a my také. S menšími prolukami se to táhne do dnešních dnů, ale už jsme byli hrát tenis a neublížilo nám to!!! 😀😀 Hezký Nový rok 2023! 🍷🍾☘🍀🌲💖

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenis závidím, já jen běhám a běhám. A přeji vše nej v 2023!

      Vymazat
  6. Snad sis užila i tak krásné Vánoce! :) Zas tě musí těšit na srdci, že se k tobě všichni rádi vrací právě na ty návštěvy. Tak ti vlastně prokazují ohromnou lásku! Nevím, já se na tohle třeba hrozně těším, až se bude chodit ke mně..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, je fajn zjištění, že dospělé děti se rády vrací do hnízda a na Vánoce to potěší, pokud jsou vztahy v pořádku :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky