Candát na grilu
Konečně je po 15.červnu. Začala sezóna dravců. A hned parádní kousek – majstrštyk – candát a ne ledajaký, krasavec.
Candáta jsem jedla
poprvé a jeho pověst jako delikatesy je pravdivá, skutečná božská mana.
K candátu jsme přidali i pár kousků kapra i to je velmi
chutné.
Jako přílohu salát a pečivo.
Candáta mám z našich ryb nejraději.
OdpovědětVymazatOčouzený na tradičním grillu...nejedla jsem zatím lahodnější rybu!
Vymazatkdysi byly v Praze k dostání grundle - recept viz zde: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/prazske-grundle/
VymazatHm, dnes je sice pečený králík na rozmarýnu, ale během siesty se hned podívám😊
VymazatCandáta jsem ještě nikdy nejedla, ale vypadá opravdu luxusně ♥♥
OdpovědětVymazatJakmile budeš možnost, musíš ochunat😊
VymazatJe pro mě překvapivě velký, myslel jsem, že jde o 10cm rybu. Hlava vypadá zlověstně jak u štiky.
OdpovědětVymazatJe to trofej, takovýto úlovek se na obyčejném jezeru jen tak nepodaří a maso je skutečná pochoutka, pro mě ještě o něco lahodnější než štika
Vymazat?????
OdpovědětVymazatAha, najednou už to jde: takže jsem psal, že když jdeme do LIDLU pro ryby, tak jednoznačně preferujeme Candáta. Je to náš nejlepší dravec (ale když mají kalamáry ...)
OdpovědětVymazatTo tvrdí i manžel tedy to o candátovi:)
Vymazat