Svěží ráno a pak nic, než hic

Léto mám ráda, i když já mám vlastně ráda všechna roční období, pokud jejich počasí nevybočuje z jejich typické charakteristiky. Jako dnes. Dnes byl pro mě naprosto nehezký letní den, neboť předpověď počasí se naprosto trefila. Tento víkend nezbývá nic jiného než najet na středomořský „dulce vita“, který má pro mě jednu nevýhodu. Kvůli běhu musím vstát brzy, už v 7.30, protože mi do 8.30 trvá než se k běh odhodlám. Ranní běh však stojí za to, neboť ve to jediné období dne, kdy je příjemně, pak už slunce začne nabírat na síle, s prací na zahradě je konec a všichni před sluncem hledáme úkryt. V 11.30 začíná siesta. Dnes je však takové vedro, že pohled na dobře vychlazené bílé mě nechává v klidu, oblíbenou tekutinou se stává chladná voda s citrónem a mátou.
Je šest navečer, konečně se stěhujeme ven, hlad nemá nikdo, stačí nám zadělávačka miš - maš salátu a pro dámy osvěžující bílé, pro pány pivo…..
Zas to tak nebyl špatný den, posezení na terase a tlachání o všem možném má také své kouzlo….

Možná dojdu ještě pro klobásy, sýr a ještě jednu láhev…. Vždyť sedmička…to je jak do zubu.


 

 

Komentáře

  1. Mišmaš saláty jsou na horké dny to nejlepší.
    Anebo melounová bowle.

    OdpovědětVymazat
  2. Brzy vstávat a ještě k tomu běhat - to by nebylo nic pro mě, pokud ale k tomu nenutíš rodinu, dalo by se to vydržet :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na to vstavání taky nejsem, ale ráno je nejlepší vzduch, pak je vedro, vlastně mi nic jiného nezbývá.😊

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky