Politika do sportu nepatří!

 


Chtěla jsem psát o něčem jiném, ale nedá mi než se vyjádřit. A jak jinak než k fotbalovému zápasu Sparta - Rangers.

Ukázková situace, jak se vytváří blamáž a nepravdy, jak se ze sportu dělá politika, a jak má sport sloužit ke zviditelňování lidí politicky činných a k propagování různých ideologii, což tu už bohužel bylo a není to věc nová.

Jenže se tu vyskytla dosti velká nesrovnalost, a to co nám zaručuje Listina lidských práv a svobod  a hrdé se bití v hruď v boji za demokracii s tím, co  nám chtějí přikazovat přívrženci politického rasismu a progresivismu jako pionýři nové  totalitní ideologie.

Z celé této situace je jasné, že jediným opravdovým rasistou je jen ten člověk, který v nějaké své pomatené nevědomosti vidí rasismus i ve větě: dám si černý kafe!

Někdo, kdo už je tak zaslepen, že nevidí, že jeho výroky již hranicí s osočováním národa a rasy. Někdo, kdo neví, že nejhorší jsou opravdu naštvaní Češi, jak ukazují dějiny, a osočovat děti, tak to už je hodně přes ráfek.

No uvidíme, jak už jsme hodně „vytočení“ někým, kdo na nás plive špínu a přitom by si měl zamést před vlastním prahem (víme, jak se chovají Rangers a jejich fanoušci), a nebo zda ještě pořád se sebou necháme zametat.

Možná by mělo vzniknout hnutí SPORT BEZ POLITIKY, protože na druhou stranu, kdyby se ve sportu dodržovala pravidla a fair play nebyl jen prázdný pojem, také by to bylo o něčem jiném.

Smutně musím přiznat, že  bychom měli začít i sami v naší zemi, kde nevadilo, že třicet let jsme měli v čele nejpopulárnějších sportů, ale i jiných „spolků“ kluky s party StB a jak je vidět, nevadí to ani teď.

A co napsat závěrem…tak jsem si ulevila…a jen si povzdechnu…že svět, který by se mi líbil, se mi opět vzdálil….

 

Komentáře

  1. Stačí citovat z Lukášova evangelia:
    Lukáš 6:41-42 SSV
    Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? Ako môžeš povedať svojmu bratovi: »Brat môj, dovoľ, vyberiem ti smietku, čo máš v oku,« keď vo svojom vlastnom oku brvno nevidíš? Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku, čo je v oku tvojho brata.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    já udělal lehkou satirickou poklesslost na svém blogu, doufám, že mne nevycezurujou.

    OdpovědětVymazat
  2. Průšvih je, že mnoho lidí nemá ani potuchu, že v bibli jsou úryvky mající platnost kdykoliv a kdekoliv.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky